startpagina > FAQ

Wat houdt het vast tarief in?

Het vast tarief is een totaalprijs van een standaard reparatie.

Let op:  vervanging lagerringen, schoonmaken van warmtepompdrogers en condensdrogers en bevullen van koelkasten vallen niet onder een standaardreparatie.In deze totaalprijs zit het bezoek van de Budgetmonteur-, de diagnose- en de reparatie inbegrepen. 

Moet de Budgetmonteur terug komen om een te vervangen onderdeel in te bouwen valt dit ook onder deze totaalprijs. Dit is uiteraard exclusief de kosten van het onderdeel.

Wat zijn de kosten van vervanging van lagerringen, schoonmaken van warmtepompdrogers, condensdrogers en bevullen van koelkasten?

Wordt er ter plekke vastgesteld dat één bovenstaande situaties aan de hand is dan betaalt u naast het vast tarief extra kosten voor de extra werkzaamheden die de Budgetmonteur uitvoert. De werkzaamheden m.b.t. een dergelijke situatie zijn arbeidsintensief te noemen, vandaar dat dit niet onder een standaardreparatie valt.  De Budgetmonteur geeft u op voorhand een prijsindicatie van de totaalprijs.

Als een bezoek van de Budgetmonteur minder dan 10 minuten duurt, moet ik dan toch het vast tarief betalen?

Ja, het vaste tarief wordt altijd in rekening gebracht, ongeacht de duur van het bezoek van de Budgetmonteur. Dit kan een uur duren, maar ook 1 minuut. 

Als blijkt dat een witgoed reparatie niet nodig is, en het geen defect aan het apparaat betreft, betaal ik dan toch het tarief?

Ja, dan wordt het hele tarief in rekening gebracht. Soms blijkt er iets heel simpels aan de hand te zijn. Bijvoorbeeld dat er geen stroom op de machine zit en dat alleen de hoofdschakelaar weer hoeft worden aangezet of de kraan van de wasmachine is kapot. Het bezoek van de monteur is dan niet gratis.

Vergissing bij een fabrieksgarantie.

Constateert de monteur tijdens het huisbezoek, dat het defect valt onder de fabrieksgarantie. Dan wordt de reparatie in principe niet uitgevoerd en dan wordt u terugverwezen naar de fabriek. U betaalt dan wel het vast tarief aan de Budgetmonteur. 

Worden er naast het vast tarief, voorrijkosten in rekening gebracht?

Nee, de Budgetmonteur berekent geen voorrijkosten.

Indien een witgoed reparatie langer duurt dan een kwartier, halfuur of uur wordt het tarief dan verhoogd?

Nee, het vast tarief blijft gelden, ongeacht de duur van de reparatie. Duurt een reparatie bijvoorbeeld 2 uur, blijft het vast tarief van kracht. 

Wanneer een onderdeel moet worden ingebouwd, betaal ik dan opnieuw het vast tarief voor het inbouwen van het onderdeel?

Nee, het inbouwen van het te vervangen onderdeel valt onder het vast tarief wat u eerder betaald heeft.

Uiteraard betaalt wel apart voor het onderdeel. De prijs van het onderdeel wordt vooraf met u besproken, zodat u een afgewogen keuze kunt maken. 

Als ik twee apparaten of meer heb te repareren, betaal ik dan 1x het vast tarief?

Nee, het vast tarief geldt per apparaat. Voor bijvoorbeeld twee te repareren apparaten betaalt u dus twee keer het vast tarief.

Wat zijn de betaalmogelijkheden bij de Budgetmonteur?

Bij de Budgetmonteur kunt u per Tikkie betalen, of direct overboeking via uw bank, bij het bijzijn van de monteur.

Het vast tarief dient ter plekke afgerekend te worden. 

Wat houdt de garantieregeling bij de Budgetmonteur precies in?

Op iedere reparatie en een vervangen onderdeel krijgt u 3 maanden garantie. 
Let wel: de garantie is van toepassing op de foutcode waarvoor de reparatie is uitgevoerd, of het onderdeel is vervangen. 

Kan ik zelf een tijdstip bepalen voor een afspraak?

Helaas is dat niet mogelijk. Een afspraak wordt ingepland door de Budgetmonteur. Check voor de tijden de dagelijkse planning. 

Wel kunt u verzoeken om een half uur voorafgaand het bezoek, een bericht te ontvangen van de Budgetmonteur over het exacte tijdstip van aankomst. 

Zit er een addertje onder het gras?

Nee, Er zit geen addertje onder het gras! Lees vooraf wel goed de belangrijke informatiespelregels en de algemene voorwaarden.

Let wel op dat er ter plekke kan worden afgeweken van de beoordeling m.b.t. standaardreparatie. 

Indien de werkplek dusdanig niet begaanbaar of schoon is, kan de Budgetmonteur besluiten zich om te draaien, maar wordt het tarief wel gerekend.

Bij een inbouw kan blijken dat de keuken dusdanig fout is geïnstalleerd en het uitbouwen van het oude apparaat dusdanig veel extra werk kost, dan wordt het tarief hoger vastgesteld.